NON PROFIT = zonder winstoogmerk

Jaja een verkoopsite die geen winst wil maken, ik hoor het u denken.

En toch is het zo!

Ik ben een verzamelaar, modelbouwer en hobbyist. Deze 3 dingen hebben mij ertoe gebracht deze webwinkel te maken en medebouwers tegen een redelijke prijs de kans te bieden een mooie bouwdoos te kopen. Want eerlijk is eerlijk; wat ze tegenwoordig vragen voor dozen en verf is veel, heel veel. En het is logisch dat ook modelbouw duurder wordt, net als alles in het leven. Maar als ik medebouwers en verzamelaars kan helpen, waarom niet.

Maar beste Gert, ik heb u laatst een aantal bouwdozen verkocht en nu zie ik die op uw site staat tegen een hogere prijs. En u zegt geen winst te willen maken. Hoe zit dat dan?

Dat is toch redelijk makkelijk te verklaren. Uiteraard maak ik kosten. En dan heb ik het niet over de kosten die ik anders ook al wel zou hebben ( in mindere mate ) zoals bijvoorbeeld de kosten van fotografie. Vervoerskosten en ook de stookkosten ( om de bouwdozen en verf juist op te slaan ) zijn een onderdeel van de verhoging op de inkoopprijs. Plakband en ander verpakkingsmaterialen moeten ook bekostigd worden, net als de kosten voor de website.

Kijk, ik hoef geen geld te verdienen aan wat een hobby is, maar in dit geval vind ik het ook niet nodig dat het me geld kost.

NON PROFIT = zonder winstoogmerk. En zo is het.